/ dariknews.bg
За 16-ти път Плевен е домакин на Международното изложение-договаряне „Пчеларство-Плевен 2018“. Изложението беше открито от зам.-министъра на земеделието и горите Виргиния Кръстева, а сред официалните гости на събитието бяха Николай Маринов – директор на ГД „Земеделие и регионална политика”, областният управител на Плевен Мирослав Петров, който заедно със земеделския министър е патрон на събитието, председателят на ОбС-Плевен Мартин Митев, директорът на ОД „Земеделие” Нора Стоева, директорът на Държавен Фонд  Земеделие – Плевен Цветомир Генчев, както и представители на полската пчеларска съсловна организация.

p4eli
dariknews.bg
   

„Пожелавам успех на изложителите. Бих искала да поздравя с наближаващия празник на пчеларите - Свети Харалампий. Желая здраве и успех на вашите семейства и успешно да бъде това изложение както за изложители, така и за гости”, каза заместник-министър Виргиния Кръстева при откриването на 16-то издание на пчеларското изложение в Плевен.

p4eli
dariknews.bg
 

Приветствие към организаторите, участниците и гостите на изложението отправи и областният управител Мирослав Петров, който заедно с министъра на земеделието е патрон на форума.

p4eli
dariknews.bg
 

„Среща на мечтите и опита, на традициите и технологиите, на очакването и възможностите - в това с течение на годините се превърна пчеларското изложение в Плевен. Старт на добри инициативи, навигация за новостите и потребностите на пазара и чудесен шанс за разширяване на бизнеса – всички тези и още много опции за развитие дава този форум на участниците в него, предоставяйки им най-ценното – контакти, информация и споделяне на добри практики”, каза господин Петров.

Той изрази увереност в успеха на това издание на пчеларското изложение и пожела на добър час.
 
След официалното откриване, официалните гости разгледаха щандовете и разговаряха с производителите. Своята продукция в него представят над 170 фирми от 22 страни от Европа и Азия.

p4eli
dariknews.bg

Изложението Пчеларство – Плевен 2018 ще продължи до 11-ти февруари, когато ще бъдат връчени и традиционните отличия. Най-добрият пчелар ще получи приза на областния управител.

В рамките на „Пчеларство – Плевен 2018“ ще бъдат отличени и участниците в традиционния конкурс за детска рисунка, който съпътства събитието.

p4eli
dariknews.bg