/ Дарик Добрич
Вторият тур на изборите за местни избори в община Плевен приключи. Това съобщи за БТА Ярослав Димитров - председател на Общинската избирателна комисия.

"Изборният ден премина спокойно, без сериозни нарушения. Общо са разгледани осем жалби и сигнали, една е предадена на прокуратурата. Първите междинни резултати от преброяването на гласовете от протоколите на СИК се очакват към 23:00 часа", уточни Димитров.

След като бяха обявени първите прогнозни резултати на социологически агенции, че Георг Спартански печели втори мандат в съревнованието на балотажа за кмет на Община Плевен той заяви пред журналисти, че се радва от този факт.

"Гражданите потвърдиха, че линията, по която вървим е правилна", каза Спартански и допълни, че е благодарен на гражданите и затова, че са показали, че "Плевен има лице, че Плевен има достойнство и че Плевен не се предава".

Той изрази благодарност и към семейството си, което по думите му е устояло на жълти публикации. Мои застъпници бяха арестувани и разкарвани по РПУ, каза още Георг Спартански.
БТА