/ obshtina love4
Зрелостничката от Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф I” в Ловеч Радина Караиванова получи официално най-високата награда в образованието - национална диплома на просветното министерство.

Тази година са връчени 28 подобни отличия, като две от тях са в Ловешка област - в Ловеч и Троян, стана ясно по време на церемонията, която се състоя в приемната на кмета в Бароковите къщи, съобщават от пресцентъра на общината.

За връчването дойдоха градоначалникът Корнелия Маринова, Еленко Начев - началник на Регионалното управление на образованието в Ловеч, директорът на Езиковата гимназия Радослав Хитов и ръководството на елитното училище, както и класният ръководител на Радина - Татяна Цокова, учител по немски език.
 

diploma
obshtina love4


„Тези успехи не са случайни, те са реален израз на работата в гимназията. Тази диплома се присъжда за отлични успехи, а Радина освен това има и доста награди от различните състезания по немски и английски език, в олимпиадата по математика, от националния фестивал на училищния театър на немски език“, съобщи Еленко Начев.

„За мен е огромно вълнение връчването на тази награда, защото съм в свои води в сферата на образованието и защото имаме едно наистина заслужено отличие за момиче, което е положило много усилия и е с огромна ерудиция.

Желая ти успехи, вдъхновение, крилати мечти и сбъднати желания. Да запазиш най-скъпите спомени за училището и нашия град“, пожела на Радина кметът Корнелия Маринова. Тя връчи на отличничката поздравителен адрес и позлатена значка на община Ловеч с образа на Васил Левски.

10 г. отбеляза стажантска програма на ЧЕЗ с участието на младежи от Плевен и Ловеч

Радина Караиванова, от своя страна, благодари на учителите, на цялото училищно ръководство, на своите приятели и родители, за това, че са я подкрепяли през този нелек път на труд и усилия. Тя сподели, че има желание да учи медицина в Аахен, Германия, но не изключва възможността да учи и в България.

Директорът на Езиковата гимназия пък покани Радина да вдигне знамето на училището по време на откриването на новата учебна година.