Времето на 27 януари: Слънчево с температури до 8 градуса в Плевен
Времето на 27 януари: Слънчево с температури до 8 градуса в Плевен / dariknews.archive

Облачността над страната ще бъде разкъсана - предимно средна и висока, по-значителна - до обяд в Западна България. По поречието на р. Дунав ще се образува мъгла или ниска облачност. Вятърът ще бъде слаб, в източните райони - до умерен от запад-югозапад. Минималните температури ще са между минус 6 и минус 1, в североизточните райони - минус 7 градуса.

Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса, в районите с мъгла - малко по-ниски. В Плевен максималната температура ще достигне 7-8 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.
Над планините облачността ще бъде разкъсана - средна и висока, по-значителна до обяд в масивите от Западна България. Без валежи. Вятърът ще отслабне и ще бъде предимно умерен, по високите части до силен от северозапад. Максималната температура на височина 2000 метра ще е около 3 градуса, на 1200 метра - около 6 градуса.

Над Черноморието облачността ще бъде разкъсана - средна и висока, по-значителна по Северното Черноморие, но без валежи. Вятърът ще бъде до умерен от югозапад. Максимални температури между 5 и 8 градуса. Температурата на морската вода ще е 4-6 градуса. Вълнението на морето - 1-2 бала.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg