e6kenazi
e6kenazi / dariknews.archive
Виртуозни изпълнения на цигулка при виртуозно владеене на диригентската палка определиха атмосферата в зала „Емил Димитров“ в читалище „Съгласие“ по време на концерта на Веско Ешкенази и Мартин Пантелеев, които гостуваха на Плевенска филхармония и на почитателитe на музикалното изкуство в Плевен.

e6kenazi
dariknews.archive

В първата част на концерта, Веско и Мартин изпълниха Кончерто гросо за две цигулки в Ре минор оп. 18 №3 от Антонио Вивалди и Бах - Концерт за две цигулки в Ре минор BWV 1043. 
Между изпълненията Веско Ешкенази припомни, че предишното му гостуване в Плевен е било преди близо 30 години. Той се обърна към Плевенската публика с думите: „Наслаждавайте се на вашия оркестър, поддържайте го, подкрепяйте го и идвайте на концертите му, защото това е голяма ценност”.

e6kenazi
dariknews.archive

Във втората част на концерта, „Рапсодия Вардар“ на Панчо Владигеров разтърси препълнената зала, след което прозвучаха Концерт за цигулка №5 KV 219 в Ла мажор от Моцарт и „Зима” от „Годишните времена в Буенос Айрес” на Астор Пиацола.
Ръченица от операта "Момчил" на Любомир Пипков постави запомнящ се финал на концерта, в който Плевенска филхармония показа изключителна класа.

e6kenazi
dariknews.archive

Пред Дарик, Веско Ешкенази и Мартин Пантелеев изказаха благодарността си за настойчивата покана от страна на директора на Плевенска филхармония Любомир Дяковски за гостуването им в Плевен. Те не скриха желанието си за разговори за повторно скорошно гостуване в града.

e6kenazi
dariknews.archive

Ден преди концерта, Веско Ешкенази и Мартин Пантелеев участваха в среща с възпитаници и преподаватели в НУИ "Панайот Пипков", която в един момент прерасна в кратък майсторски клас.

e6kenazi
dariknews.archive

 

e6kenazi
dariknews.archive