urna
urna / netinfo
След постъпило заявление за регистрация на инициативен комитет за издигане на независим кандидат за народен представител в изборите за народни представители на 26 март 2017г. в Петнадесети изборен район – Плевен, РИК-Плевен регистрира инициативния комитет, който издига Димитър Огнянов Игнатов за независим кандидат за депутат. Това информираха от Районната избирателна комисия в Плевен.

Заявлението е подадено от Галя Тодорова Игнатова, Огнян Тодоров Игнатов и Венцислав Здравков Цветанов и е вписано във входящия регистър на инициативните комитети под №1 и. Към него са представени следните документи:
Решение за създаване на инициативния комитет /ИК/ и решение за определяне на лицето, което да го представлява.
Нотариално заверени образци от подписите на лицата, участващи в ИК.
Декларация по образец, подписана от всеки член на ИК, че отговаря на изискванията по чл.243 от ИК и че няма да обработва и предоставя личните данни на включените в списъка за подкрепа на независимия кандидат лица за други цели, освен предвидените в ИК.
Банков документ по чл.129, ал.1 от ИК за внесен депозит в размер на 100 лева.
Удостоверение за банкова сметка на името на лицето, представляващо ИК, която ще обслужва само предизборната кампания.
Имената и длъжностите на лицата, които ще отговарят за приходите, разходите и счетоводната отчетност на ИК, свързани с предизборната кампания.
РИК - Плевен е извършила проверка на заявлението и приложените към него документи и е установила, че изискванията на Изборния кодекс са изпълнени.
Срокът за подаване на документи за регистрация на инициативен комитет за участие в изборите за народни представители за Народно събрание в изборите на 26 март 2017 г. в Петнадесети изборен район – Плевенски е до 17:00 ч. на 13 февруари, припомнят от РИК.