В Плевен провеждат акция Шофирай отговорно и толерантно
В Плевен провеждат акция Шофирай отговорно и толерантно / dariknews

От 12 до 23 май 2014 г. в цялата страна Институт за изследвания, образование и развитие Отворена младеж и отдел „Пътна полиция" към Главна дирекция „Национална полиция" на МВР провеждат за трета поредна година съвместната кампания на под надслов „Шофирай отговорно и толерантно".

Кампанията се състои в осъществяване на специализирана полицейска операция по метода на широкообхватния контрол в комбинация с позитивна интервенция на представители на сдружение "Отворена младеж" в посока на насърчаване на отговорното шофиране и намаляване на агресията на пътя преди абитуриентските балове и началото на активния отпускарски сезон.

На 13 май 2014 година от 11:00 до 13:00 часа на територията на област Плевен, съвместно със сектор „Пътна полиция" към ОД на МВР - гр. Плевен ще бъде проведена операция, част от кампаниятана на изхода за София местност „Старата гара".

Кампанията „Шофирай отговорно и толерантно" 2014 се провежда в рамките на международния проект Пътна безопасност в регионите от Югоизточна Европа" (Road safety in South East European regions - ROSEE), подкрепен от Транснационалната програма за сътрудничество в Югоизточна Европа на Европейския съюз.