В началото на сезона, Калуди Калудов гостува на Плевенска филхармония
В началото на сезона, Калуди Калудов гостува на Плевенска филхармония / dariknews.archive

С поредица концерти, Плевенска филхармония започва новия сезон 2015-2016. Тази събота - 5 септември, оркестърът ще поднесе на публиката в град Белене "Меса ди Глория" от Джакомо Пучини.

Концертът ще се състои в енорийската църква "Рождение на Света Дева Мария" със солисти Любомир Дяковски - тенор и Момчил Миланов - бас, а палката ще бъде в ръцете на главния диригент на филхармонията Деян Павлов.

На 10 септември, от 19:00 ч. в читалище "Съгласие-1869" ще пее големият български тенор - Калуди Калудов. Изненадата на концерта ще е малката плевенчанка Биляна Добрева - ученичка в НУИ"Панайот Пипков"-Плевен, където изучава виола, но ще се включи в концерта с няколко песни.

На 23 септември в Католическата църква "Света Дева Мария от Фатима" в Плевен от 19:00 часа, публиката ще има удоволствието да чуе "Реквием" от Моцарт с участието на хор "Гена Димитрова", а на 24 и 25 септември, Плевенска филхармония ще гостува в Троян и Свищов във връзка с техните празници с концерти на Тримата славянски тенори.

В Деня на музиката - 1 октомври, отново в читалище "Съгласие-1869" от 19:00 часа, почитателите на плевенския симфоничен оркестър ще се докоснат до голямото изкуство на големия български диригент и наш съгражданин - Пламен Джуров.