/ / арест / ThinkStock/Getty Images
Полицията в Ловеч е задържала двама мъже - на възраст 23 и 26 години, по подозрение в съучастие в извършването на телефонни измами, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

6320 лева хвърли от терасата си 93-годишна жена "по разпореждане" на мним полицай

След зачестилите телефонни измами в града и в резултат на проведени издирвателни мероприятия служители на РУ-Ловеч, са стигнали до двамата измамници. Установено било, че с действията си като посредници („мулета”) те са спомогнали за извършването на три телефонни измами - на 3 септември са измамили една жена с 5000 лв., а друга с 200 евро и златни накити, а ден по-късно са взели 2380 лв. от още една ловчалийка. Парите и ценностите били предавани по различни схеми на трети лица.

Задържаха участник в телефонна измама за 36 000 лева

При извършено претърсване в апартамент в града, обитаван от един от задържаните, полицаите намерили множество мобилни телефони и СИМ карти на различни български и румънски мобилни оператори.

Потърпевшите били въвеждани в заблуждение по един и същ начин - че оказват съдействие на органите на МВР за задържане на телефонни измамници, като при първите два случая парите били оставяни до кофи за смет, а при третия били хвърлени от измамената през тераса на жилището.

Задържаха нагъл измамник, измъкнал преди година 15 000 лева от две възрастни жени

Мъжете са задържани за срок от 24 часа,
материалите са докладвани в Районна прокуратура и предстои провеждането на процесуално-следствени действия.