/ ThinkStock/Getty Images
На 24 юли 2017 година около 17:20 часа във Второ РУ-Плевен е получен сигнал от 90-годишна плевенчанка. Жената е обяснила, че на 24 юли 2017 година за времето от 10:00 часа до 15:00 часа неизвестен извършител чрез многократни позвънявания на стационарния ѝ телефонен номер се представил за полицейски служител.

Задържаха трима телефонни измамници

Под претекст, че се провежда полицейска операция по залавянето на телефонни измамници я въвел в заблуждение, че за целта е необходимо да събере наличните в дома си пари, след което да ги изхвърли от жилището си, за да може да бъдат задържани измамниците.

В резултат на проведените телефонни разговори 90-годишната 3 /три/ пъти изхвърля пари, поставени в пликове през прозореца на жилището си - около 12:00 часа - 250 /двеста и петдесет/ лева; около 14:00 часа - 4 860 /четири хиляди осемстотин и шестдесет/ лева; около 15:00 часа - 1 860 /хиляда осемстотин и шестдесет/ лева, като общата сума е в размер на 6 970 /шест хиляди деветстотин и седемдесет/ лева.

Телефонни измамници взеха голяма сума пари и злато от 11-годишно момиче

На 27 юли 2017 година около 12:56 часа в Първо РУ-Плевен е получен сигнал от 79-годишна от Плевен, че на същата дата за времето от 11:00 часа до 12:00 часа, неизвестен извършител чрез многократни позвънявания на стационарния ѝ телефонен номер и мобилния ѝ телефонен номер се представил за полицейски служител.

По същата схема - под претекст, че се провежда полицейска операция по залавянето на телефонни измамници я накарал да събере в плик наличните в дома ѝ пари в размер на 8 000 /осем хиляди/ лева, лична карта на нейно име, 2 / два / броя дебитни карти, както и пин кодовете за тях. Убедил я да ги изхвърли през терасата на жилището си.

Задържаха 44-годишен за извършване на телефонна измама в Плевен

В хода на проведените оперативно - издирвателни мероприятия е установен и задържан 32-годишен от село Неофит Рилски, Община Ветрино, област Варна и настоящ адрес в град Игнатиево. Мъжът е взел паричните суми и вещите.

Разкриха телефонни измамници, откраднали 7000 лв. от три плевенчанки

Поради факта, че е в качеството си на помагач, в съучастие с неустановено към настоящия момент лице, с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага е подпомогнал неустановеното лице да възбуди и поддържа заблуждение в потърпевшите под формата на продължавано престъпление.

32-годишният е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено престъпление, разпитан е като такъв пред служебен защитник. Признава вината си, като дава обяснения по случаите. Към настоящия момент е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража" и се намира в ОЗ Следствен арест към Затвора-Плевен.