/ / арест / ThinkStock/Getty Images
По искане на Районна прокуратура-Ловеч, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на участник в телефонна измама. Районна прокуратура привлече мъж в качеството на обвиняем за това, че на 6 август, в Ловеч, в съучастие, като помагач с неустановено по делото лице, действало като извършител и с друго лице, действала, като помагач, умишлено улеснил извършването на престъплението от неустановеното по делото лице.

Задържаха нагъл измамник, измъкнал преди година 15 000 лева от две възрастни жени

Мъжът преброил занесъл парите на неустановеното по делото лице, което с цел да набави за себе си имотна облага възбудило заблуждение у жена от Ловеч, че е полицай и има нужда от съдействие за залавяне на престъпници и с това и причинил имотна вреда в размер на 730 евро и 34 500 лева, като се е представил за длъжностно лице - полицай и причинената вреда е в големи размери.

Задържаха трима телефонни измамници

Съдът прие доводите на прокуратура, че от събраните в хода на разследването доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

Съществува реална опасност лицето да се укрие или извърши друго престъпление. Извършеното престъпление е тежко по смисъла на закона и случаят е с висока степен на обществена опасност, със значителни имуществени вреди.

Задържаха 44-годишен за извършване на телефонна измама в Плевен

Опасността да извърши друго престъпление, се доказва и от обстоятелството, че обвиняемият, в рамките на няколко дни е извършил две измами. Поради което искането на прокуратура е уважено от съда и спрямо лицето е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Под ръководството на Районна прокуратура действията по разследването продължават.