Ужасяващо наследство е заварил новият кмет на село Гривица - Любомир Ламбев
Ужасяващо наследство е заварил новият кмет на село Гривица - Любомир Ламбев / dariknews.archive

Кметът на плевенското село Гривица Любомир Ламбев е заварил ужасяващо наследство от предишния кмет на селото. Това стана ясно на пресконференция на ПП АБВ, която се проведе в пресклуба на БТА в Плевен.

Сред липсващите неща от инвентара на кметството са компютър, служебната кола, трактор и гребло за почистване на сняг, АТВ, пет камери за наблюдение, монитор. Досегашният кмет на селото Тошко Василев още не е подписал приемо-предавателния протокол, с който трябва да предаде имуществото на кметството.
Новият кмет на Гривица каза, че предстои да направи среща с хората в селото, за да разясни причините, които възпрепятстват в голяма степен работата му.

Любомир Ламбев е подал два сигнала до прокуратурата. във връзка с глоба от съдия-изпълнител на стойност от 1430 лева. Глобата е за взети от предишния кмет пари за закупуване на дърва за огрев, като до момента липсват и дървата, и парите. Вторият сигнал до прокуратурата е относно всички липси в кметството. По думите на Ламбев, в деня на встъпването му в длъжност като кмет на Гривица, бившият кмет Тошко Василев е бил задържан от полицията. Според него Василев сам е закарал трактора във Вторични суровини, а служебната кола е била заложена и най-вероятно вече е продадена.

Отделно от това, на предишния кмет на Гривица е правен одит за ремонт на Здравната служба и на покрива на сградата на кметството в селото, каквито според Любомир Ламбев не са правени. Той коментира, че става въпрос за сериозни измами, за които се е знаело в Община Плевен, но от там не са предприети никакви мерки.

"Ще настояваме пред кмета на Плевен да се направят необходимите проверки и да се изчистят нещата, за да може новия кмет на Гривица да влезе в длъжност", каза зам.-председателят на АБВ Румен Петков. Той допълни, че с народния представител от ПП АБВ Кирил Цочев ще потърсят среща с Прокуратурата, за да се създадат нормални условия за работа в Кметство Гривица.

Освен това областният председател на АБВ в Плевен Цветан Антов ще отправи питане в Общинския съвет в Плевен за мерките, които се педприемат в такива случаи.

Кметът на Гривица каза, че за сега е осигурил трактор и гребло за да се реагира при очакваните снеговалежи през настъпващата зима.