svm
svm / dariknews.archive
На 17-ти юли, Университетска Многопрофилна болница „Света Марина“ – Плевен отбеляза своя празник. Програмата на събитието започна с тържествен водосвет в операционен блок с последно поколение роботизирана система da Vinci Xi, който отслужи плевенският митрополит Игнатий, заедно със свещеници от православен храм „Света Параскева“.

svm
dariknews.archive

„Точно преди 4 години на тази дата беше даден стартът на болница „Света Марина“ в Плевен. Този „летящ старт“ имаше своите предпоставки, първата от които е кратката история на специализираната болница за лечение по акушерство и гинекология с двете си бази в центъра на Плевен. Втората предпоставка е новата сграда на болницата, третата е високотехнологичното оборудване, но може би най-важната предпоставка за това, УМБАЛ„Света Марина“ да е една от най-добрите болници в България, това сте вие – хората, които работят тук и благодарение на вас тази болница е това, което е. Честит празник“.

svm
dariknews.archive

С тези думи се обърна към всички служители професор д-р Славчо Томов, който освен акушер-гинеколог в болницата, в качеството си на ректор на МУ-Плевен е принципал в ръководството й след придобиването на статут на Университетска болница в края на 2017-та година.

svm
dariknews.archive

Празникът продължи с изпълнения на любими български и чуждестранни песни от Доротея Люцканова и стажант-лекар д-р Гена Стойкова от Медицински университет - Плевен, както и избрани класически и съвременни пиеси в изпълнение на Николай Колев - пиано.
Събитието беше повод за равносметка на постигнатите успехи и резултати за динамичните години на развитие и утвърждаване на Болница „Света Марина“ – Плевен, а концертът беше специален подарък от ръководството на болницата за всички нейни служители - лекари и здравни работници, както и за многото гости и партньори, които уважиха повода.

svm
dariknews.archive

По време на концерта не липсваше и посвещение: клавирната творба "Мечтание" от Роберт Шуман, която беше изпълнена в чест на персонала на УМБАЛ"Света Марина" и нейния управител проф. д-р Григор Горчев - чл. кор. на БАН и почетен ректор на МУ-Плевен, с посланието да сбъдва безброй човешки мечти.

niki piano
sveta marina pleven
 

svm
dariknews.archive

svm
dariknews.archive

svm
dariknews.archive

svm
dariknews.archive

svm
dariknews.archive