Тодор Еленков е зам.-кметът по Обществен ред и сигурност в Община Плевен
Тодор Еленков е зам.-кметът по Обществен ред и сигурност в Община Плевен / dariknews.archive

Тодор Еленков ще бъде заместник-кметът на Община Плевен с ресор обществен ред и сигурност. Това стана ясно на среща с медиите в Заседателната зала на общината.

Кметът на Плевен Георг Спартански представи заместника си и отбеляза, че в ресора, който се поема от Тодор Еленков, е нужно оптимизиране на структурата и качеството на работа в условията на особено наболели проблеми в малките населени места.

Кметът сподели, че често получава сигнали за нередности в посочената сфера, като често става дума за служители, които злоупотребяват с правата си.

"Категоричен съм, че на тези порочни практики ще се сложи край", заяви градоначалникът и изрази увереност, че Тодор Еленков ще се справи с тези проблеми.

Една от първите задачи на зам.-кмета по обществен ред и сигурност ще бъде именно оптимизирането на състава и работата на всички в поверената му сфера.

Тодор Еленков е роден на 11 януари 1962 г. Завършил е френска филология, бил е три години учител по френски език в Плевен. От март 2012 г. е бил на поста регионален директор за градовете Плевен и Ловеч на голяма охранителна фирма. Еленков е бил три мандата съветник в Общински съвет - Плевен.