georgi angelov
georgi angelov / dariknews.archive
На 17 декември – неделя в залата на ДКТ „Иван Радоев“ в Плевен ще се проведе поредният 65-ти „Парад на модата“2017-2018. По традиция патрон на събитието е кметът на Плевен Георг Спартански, а организатори са неговият създател Георги Ангелов, който е автор на режисурата и хореографията на модния спектакъл, Община Плевен, Обществен фонд „Читалища“ и Народно читалище „Лик“ – Плевен.

И тази година сценарият на модното шоу предлага нови моменти:
„По-различното е, че освен мода за деца и за дамите от всякаква възраст имаме стрийт мода, стандартна мода прет а порте, както и официална мода. Има всичко за всеки вкус, но има и сценична арт мода, каквато представя например Мирослав Петров от Варна – един много нестандартен дизайнер така, че плевенският зрител има какво да види“, каза Георги Ангелов.

Той добави, че колекциите, които ще бъдат показани в шоуто тази неделя са правени специално за него:
„Това не са колекции, които се носят от някъде, а са колекции, които се правят специално за „Парад на модата“, защото колекциите, които са били в Пекин, Лос Анжелис, Милано и Париж – това си е било за момента и те са разпродадени. Участниците в „Парад на модата“ 2017-2018 са реализирани млади хора и те правят тази колекция специално по мерките на самите манекени.

Наред с редовните участници в модното шоу като Светла Димитрова и Димитър Кръстев, сред дебютантите тази година е Красимира Ан Петрова, която през 2016 г. е била финалист в международен конкурс в Пекин, а тази есен е участвала в Седмица на модата в Милано. Соня Алексиева от София представя колекция в спортен стил, Гергана Димова, чиято колекция е повлияна от 80-те години на миналия век и от Кубчето на Рубик.
Дебютанти в зимното издание на „Парад на модата“ са и Юнвер Киосе – учила в Нов български Университет в Бългрия. Ударението в колекцията й е съчетанието на геометрични форми с древността. В спектакъла първо участие ще отбележи и Айшен Мехмед, която показва колекцията „Жената войник“, вдъхновена от войната в Сирия.

„Щастлив съм, че съм поканил хора – участници на световно ниво в жанрове като опера и балет дори“, сподели Георги Ангелов. „Успях да съчетая звук, светлина, и дреха, и пластика. Получи се един невероятно красив и много жив спектакъл“, каза Георги Ангелов.
За първи път шоуто започва с утвърдените през годините участници и после на сцената излизат дебютантите, за разликата от стандартния подход.
В спектакъла отново ще участва Клуб по спортни танци „Дъга“, както и поп изпълнителката Меги Лунгалова.
След спектакъла, колекциите, които ще бъдат представени ще се разпродават.
Идеята, хореографията и режисурата на „Парад на модата“ са на създателя на модното шоу Георги Ангелов. Музикалното оформление на спектакъла е на Асен Антонов, а изработката на звуковата картина е на Николай Колев. Грим и прически – Студио за красота „Дрийм“.