/ Общински съвет-Плевен
По повод Деня на Европа - 9 май, ученически отбори от четири учебни заведения в Плевен премериха сили в турнири по футбол и тенис на маса.

Отбелязваме Деня на Европа

Наградите на победителите връчиха председателят на Общински съвет - Плевен, Мартин Митев, зам.-председателят на местния парламент Петя Василева, общинският съветник Владислав Монов и боксьорът Румен Мотовски. 

В дух на спортсменство един срещу друг се изправиха представители на ПГ по хранително-вкусови технологии "Луи Пастьор", ПГ по мениджмънт и хранителни технологии, Спортно училище „Георги Бенковски“ и на Общоградското средношколско общежитие, което бе организатор на проявата. Въпреки изравнените сили на участниците в спорта винаги има победител.

Първи в турнира по футбол се класираха представителите на Спортно училище - Плевен, следвани от отбора на Общоградското средношколско общежитие. С поздрав към участниците в турнира се обърнаха Мартин Митев и Петя Василева, които насърчиха тийнейджърите да продължават да се занимават активно със спорт, изтъквайки положителните житейски уроци, които възпитава това у всеки млад човек - дисциплина, уважение, упоритост и воля за победа.

Те отбелязаха също, че отбелязването на Деня на Европа с подобна спортна надпревара е в духа на мотото на Европейската общност за единство в многообразието. „Днес всички играхте за победа, но го направихте заедно като отбор. Отбор, какъвто са всички държави - членки на ЕС“, каза Мартин Митев. 

Очакванията и на организатори и на участници е спортната проява да стане традиционна и да има своето второ издание още догодина.