/ obladmin pleven
Работна среща във връзка със зимното почистване се проведе днес в кабинета на областния управител Мирослав Петров. На нея присъстваха директорът на ОД на МВР комисар Красимир Начев, директорът на областно пътно управление инж. Ивайло Денчев и началника на сектор „Пътна полиция” гл.инсп. Ивайло Иванов.

Зимата ще ни подари по-меко време през новата седмица

По инициатива на областния управител Мирослав Петров ще бъдат извършени съвместни проверки от ОПУ-Плевен, ОД на МВР и Областна администрация на общините на територията на област Плевен за наличие на дублираща се техника, ангажирана едновременно с почистването на републиканската пътна мрежа и общинската инфраструктура.

Обект на щателна проверка ще бъдат договорите, с които местните власти подсигуряват поддръжката на пътищата в зимния сезон. Областният управител Мирослав Петров посочи, че всички общини на територията на областта са декларирали своята готовност за зимата.

Температури от минус 15 до 15 градуса през декември

Общините Долна Митрополия и Гулянци до края на годината предстои да подновят договорите си с фирми за пътното поддържане при зимни условия, тъй като местната власт сключва своите контракти за период от 1 календарна година.

Другите обсъждани въпроси бяха взаимодействието и комуникацията между институциите по отношение на зимното почистване, организацията на работата и контролът върху движението на автомобили в усложнени зимни условия.