Специална проверка не откри нарушения при адресните регистрации в община Плевен
Специална проверка не откри нарушения при адресните регистрации в община Плевен / dariknews.archive

Специална комисия, определена със заповед на кмета на Плевен с председател началника на отдел ЕСГРАОН към Община Плевен, извърши проверка за спазването на изискванията на чл.92 и чл.99 а, от Закона за гражданската регистрация/ЗГР/, за извършените регистрации или за промяна на адрес в периода 1 юли 2014 г. - 30 април 2015 г. в Община Плевен.

В дните от 23 до 31 юли 2015 г., комисията е извършила проверка на всики адресни карти и постоянни адреси, регистрирани в общината като не са открити нарушения и са спазени условията и изискванията на чл.92 и чл.99 а от ЗГР.

По време на проверката на отделни адреси в различни населени места са констатирани единични случаи на множество регистрации на лица на един и същи адрес. Това е наложило подробно изследване на произхода на лицата, чрез Национална база данни "Население", като в резултат е установена роднинска връзка между тях.

В заключението си комисията счита, че "извършените регистрации не противоречат на Закона и отговарят на реално съществуващата социално-битова обстановка и културна среда на регистрираните лица".