Скоро ул.Чаталджа ще бъде зелена и обоновена
Скоро ул.Чаталджа ще бъде зелена и обоновена / obshtina.pleven

Кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков и общинският съветник Мартин Митев се срещнаха вчера/22 юли/ с живущи на ул. „Чаталджа" по повод отправена от тях молба за обновяване на зеленото пространство на улицата. Желанието на събралите се граждани е да бъде сменена настилката, да се премахне постаментът на несъществуващия вече на мястото бюст паметник, да се поставят повече съоръжения за игра на децата, както и съдове за отпадъци. Според хората не е ясен и статутът на пространството - детска площадка, парк или междублоково пространство е то, съобщиха от пресцентъра на общината.

От своя страна проф. Стойков пое ангажимент първо да се информира за собствеността и категорията на мястото, след което да бъдат търсени варианти за обновяването му по ОП „Региони в растеж", в рамките на която на Община Плевен се предоставят над 47.5 милиона лева за инфраструктурни обекти.

"С отговор ще бъда готов до началото на м. септември и веднага лично ще ви запозная", увери кметът.
Той отговори и на редица други въпроси на граждани, свързани с безопасността на близко кръстовище, улично осветление, саниране на жилища и не на последно място за нашествието на насекомите цикада, по повод което,  Община Плевен със свое писмо е алармирала за спешни мерки Регионалната служба „Растителна защита", обясни проф. Стойков.