С шествие и концерт, НУИПанайот Пипков отбелязва патронния си празник
С шествие и концерт, НУИПанайот Пипков отбелязва патронния си празник / dariknews.archive

На 25 ноември Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков" в град Плевен ще отбележи своя 56-ти патронен празник.

Създадено през 1960 г. като Средното музикално училище, то се утвърждава през годините като културно-образователен център за подготовка на квалифицирани кадри, които намират реализацията си както в музикалните институти в града, така и в страната и чужбина. В училището се изучават класически инструменти, български народни инструменти, народно пеене и български танци, изобразително изкуство, поп и джаз пеене, а от учебната 2015-2016 г. и специалност актьорско майсторство.

По традиция отбелязването на патронния празник ще бъде с концерт в зала „Божко Шойков" от 18:00 ч. По-рано през деня от 12:30 ч. ще се проведе шествие-дефиле от Драматично-кукления театър „Иван Радоев" до НУИ „П. Пипков", в което ще участват Общински духов оркестър с диригент Пламен Марков и ученици от специалност „Български танци".

В празничния концерт по повод 56-годишнината на НУИ „П. Пипков" ще участват детска вокална група „Песенчица", Перкусионен ансамбъл „Акцент", народният оркестър, народният хор, танцовият ансамбъл и индивидуални изпълнители.

Програмата:

1. Перкусионен ансамбъл „АКЦЕНТ"
Чик Кърия - „Испания".
2. Детска вокална група „Песенчица" - „Един нов свят" из саундтрака на детския анимационен филм „Аладин", музика Алан Менкен.
3. Борил Марков - V клас, пиано
Панчо Владигеров - „Селски танц".
4. Кристияна Стоянова - VІІ клас, класическа китара
Руиз Пипо - „Песен и танц".
5. Павлика Дуцолова - ХІ клас, цигулка
Бохуслав Леополд - Фантазия „Унгария". Съпровод - Магдалена Начева.
6. Васил Върбанов - ХІ клас, виолончело
Попер - „Концертна полонеза", съпровод - Магдалена Начева.
7. Славчо Тодоров - ІХ клас, пиано
Шопен - „Фантазия енпромптю"
8. Виктория Маринова - VІІ клас, цигулка