nik
nik / obshtina lovech
Над 5,3 млн. лв. ще вложи община Ловеч за ремонт на улична настилка и тротоари в града и селата, съобщи инж. Николай Стоянов, директор на дирекция "Техническа инфраструктура и околна среда" в общинската администрация. Ще бъдат изпълнени 83 кв. м улична настилка и 11 300 кв. м тротоарна площ.
В момента ремонтни дейности се извършват на шест улици в кв. "Дикисана" за близо 1,5 млн. лв.: „Александър Батенберг“ (в южната част), „Цар Самуил“, „Цар Шишман“, „Княгиня Невинна“, „Велики Преслав“ и „Дикисанска“. Срокът е  300 дни, към момента има 64% изпълнение, няма закъснение от графика.
Друг основен ремонт на улици в града върви по ул. "Янтра" в кв. "Гозница", стойността му е 556 хил. лв. Цялостна реконструкция се прави и на друга основна улица в града - "Осъмска", където ремонтните дейности трябва да приключат до 25 юли.
От ремонтните дейности в селата в Ловешко е извършен основен ремонт на две улици в с. Малиново за 166 хил. лв. Отделно има текущите ремонти в селата, които трябва да бъдат завършени до края на юни.
Предстои и реконструкция и рехабилитация на транспортния мост към кв. „Вароша".
Тече обществена поръчка за авариен ремонт на улици в село Соколово (287 хил. лв.), както и ремонт на алеите в зоопарка (прогнозна стойност 224 хил. лв.).
В момента се възлагат инвестиционните проекти за ремонт на улиците в ж.к. „Младост“, както и на поливната система на пешеходната зона. В „Младост” обаче първо ще се прави ремонт на водопроводната мрежа и после ще се пристъпи към уличната настилка, посочи инж. Николай Стоянов.