С 98 гласа Цветко Цветков оглави Общинската организация на БСП
С 98 гласа Цветко Цветков оглави Общинската организация на БСП / dariknews.archive

116 делегати участваха в 45-та конференция на общинската организация на БСП, на която беше избран и новият й председател Цветко Цветков, който с 98 гласа убедително поведе на Чавдар Велинов/13 гласа/, с когото останаха в сбъсъка при тайния вот.
18 бяха кандидатите за поста, но междувременно 16 от тях си направиха отвод.

Изборът на нов председател на общинската организация стана в присъствието на
народния представител Румен Гечев и Бойко Великов - член на ИБ на НС на БСП. В конференцията участваха Румен Петков и депутатите от левицата Васил Антонов, Димитър Кочков, както и областният управител на Плевен Илиян Йончев.

Цветко Цветков е роден на 17 януари 1953 г. в Червен бряг. Завършва Варненския икономически институт. Работил е като секретар в окръжния комитет на ДКМС и през 1982 г. става негов първи секретар.

С 98 гласа Цветко Цветков оглави Общинската организация на БСП
netinfo

Политическата му кариера продължава в ОбК на БКП в Плевен, първи секретар на столетницата в Червен бряг. След 1989г. работи в МПК „Анзеркооп" като главен специалист, след което отново започва да се занимава с партийна дейност в плевенската общинска организация като неин зам.-председател, а през 2003 г. е избран за неин председател.

На 46-тия конгрес на БСП е избран за член на Висшия съвет на партията. На 1 септември 2005 г. е назначен за областен управител на Плевенска област. На конференция същата година да довърши мандата му за председател на общинската организация на БСП е избран Любомир Петков. Сега Цветко Цветков ще довърши неговия мандат, тъй като Петков бе назначен за консул във Франкфурт.

Цветко Цветков е женен с две деца.