/ dariknews.bg
Окръжна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу румънски гражданин причинил катастрофа с двама загинали и двама ранени.   

Съдът потвърди общо 15 г. затвор за виновните за катастрофата с 6 загинали край Гривица

Обвинението срещу мъжа е затова, че на 20 септември 2016 г., на път Бяла-Ботевград, в с.Радомирци, област Плевен, кръстовището на ул. “Васил Левски“ и ул. “Георги Димитров“, при управление на товарен автомобил „Ивеко“ с румънска регистрация, нарушил правила за движение по пътищата, като управлявал МПС със скорост 80,30 км/ч и при условията на независимо съпричинителство с починал мъж, по непдепазливост причинил смъртта на две лица, тежка телесна повреда на друго лице и средна телесна повреда на още един човек. 

На 20 септември 2016 година, обвиняемият навлязъл с управлявания от него товарен автомобил в с. Радомирци,, като се движел по път Бяла–Ботевград. Въпреки, че влязъл в населено място, обвиняемият не намалил скоростта, като се движел с 80,30 км/ч при разрешена максимална скорост от 50 км/ч.

10 г. затвор за порнографски материали, изнасилване и незаконно държане на оръжие

По същото време по ул. „Георги Димитров“ в с.Радомирци, в посока гр.Червен бряг се движел лек автомобил ВАЗ, управляван от мъж, който приближил кръстовището. Въпреки наличието на знак Б2 „Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!“

Той навлязъл в кръстовището, без да пропусне движещия се по пътя с предимство товарен автомобил, управляван от обвиняемия. Обвиняемият възприел пресичащия лек автомобил, но не предприел действия да намали скоростта или да спре в момента на възникване на опасността, а продължил да се движи със скорост 80,30 км/ч.

Осъдиха мъж на 15 години лишаване от свобода заради опит за отвличане

В резултат на пресичане на траекториите на движение на двете МПС последвал удар. При катастрофата са загинали шофьора на лекия автомобил и един от неговите спътници, а другите двама получили различни по степен телесни повреди.

Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.