/ dariknews.archive

За втори път Софийски военен съд призна за виновни двамата подсъдими за тежката катастрофа в средата на септември 2015 г. край село Гривица, при която загинаха шестима души.

На 4 юни 2018 г. за втори път беше произнесена тежка осъдителна присъда за смърт на пътя. По обвинителен акт на Военно-окръжна прокуратура-София, вече бяха произнесени присъди от 10 и 8 години лишаване от свобода, но беше разпоредено  повторно разглеждане от апелативна инстанция. 

Мъж от ловешко село почина два дни след пътен инцидент

Двамата шофьори - старшина Румен Ц. от Министерството на отбраната и Мирослав Б. от Славяново бяха признати за виновни, че поради грубо нарушаване на Закона за движение по пътищата на 14 септември 2015 г. са предизвикали тежка катастрофа между служебен военен микробус и джип, довела до смъртта на шестима души.

Тежка катастрофа със загинал затвори пътя Плевен-Русе преди разклона за Гривица

Тогава при тежкия челен удар край град Плевен на място загинаха двама цивилни служители на Министерството на отбраната и пътник от джипа, а други трима служители на МО починаха малко по-късно в болницата.

Мъж и жена с опасност за живота след тежка катастрофа

Съдът наложи на военнослужещия наказание от 10 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, а цивилният шофьор получи 5 години затвор при първоначален общ режим за двамата. Двамата подсъдими бяха лишени и от правото да управляват моторни превозни средства, съответно за 12 и 8 години.