/ dariknews.bg
Окръжна прокуратура-Плевен приведе в изпълнение влязла в сила присъда в размер на 10 години лишаване от свобода срещу мъж, осъден за създаване на порнографски материали, изнасилване и незаконно държане на оръжие.

Той е признат за виновен и осъден за това, че през периода от 28 юни 2017 г. до 11 юли 2017 г., създал порнографски материал – цифрови файлове, съхранени в паметта на преносим и настолен компютър и в паметта на мобилен телефон, като за създаването на порнографския материал е използвано лице ненавършило 18-годишна възраст – момиче на 16 години.

Помагач на телефонни измами е предаден на съд по обвинение на Районна прокуратура

Осъден е и по обвинение, че през периода от 16 януари 2013 г. до 16 януари 2016 г. в същото село, при условията на продължавано престъпление с три деяния, осъществяващи два състава на престъплението изнасилване, като са извършени през непродължителен период от време, при една и съща обстановка, при еднородност на вината, като последващите се явяват от обективна и субективна страна продължение на предшестващите, като се съвкупил с малолетно момиче, като я принудил към това със сила.

Осъдиха мъж на 15 години лишаване от свобода заради опит за отвличане

Признат е за виновен и за това, че през периода от неустановена дата след 11 януари 2017 г. до 13 юли 2017 г. държал огнестрелно оръжие – ловна пушка без изписана марка и боеприпаси - 1бр. патрон, без да има за това надлежно разрешение.

Присъдата на Окръжен съд е влязла в сила и е приведена в изпълнение.