Ремонтират камерна зала „Пан Бурянин“ в ДКТ „Иван Радоев“ (СНИМКИ)

/ ДКТ „Иван Радоев“-Плевен
Започна ремонтът на камерна зала „Пан Бурянин“ в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен. "Финансирането е със средства на театъра и предстоят много изненади. Целта е да се направи едно по-приятно и по-уютно място за камерни представления и за детски спектакли", обясни директорът на театъра Васил Василев. 

ДКТ „Иван Радоев“-Плевен


От създаването й, през 80-те години на миналия век, това е първият цялостен ремонт на залата. Тя ще бъде напълно обновена, предстои да бъдат изградени нова сцена и подиум, а за комфорт на публиката местата ще бъдат намалени от 80 на 60.

ДКТ „Иван Радоев“-Плевен


Стените ще бъдат боядисани със специфични цветове и ще отговарят на общата визия на театъра. Очаква се до 14 юни обновената камерна зала да посрещне първите зрители. От 4 юли Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ ще бъде домакин на второто издание на фестивала за куклен театър „Шарено петле“.

Както обяви преди дни министърът на културата Боил Банов при посещението си в Плевен в скоро време предстои цялостен ремонт на сградата. Тази година Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ отбелязва 100 години професионален театър.