Р.Петков: Новият клуб на АБВ в Плевен е акт на идентификация и ангажимент
Р.Петков: Новият клуб на АБВ в Плевен е акт на идентификация и ангажимент / dariknews

АБВ създаде първия си клуб в Плевен. Той е открит на 1 юни в жк."Сторгозия и целта е, такива клубове да бъдат открити във всички квартали на Плевен, както и в населените места от областта. За това информира на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен областният координатор на АБВ Цветан Антов в присъствието на част от организаторите на клуба.

"Създаването на клуба на АБВ в кв."Сторгозия" в Плевен е ясен акт на идентификация и ангажимент и то в условия, които са изключително динамични и с много голяма доза политическо напрежение, както и с голяма доза очакване на едни извънредни парламентарни избори", каза Румен Петков.

Той информира, че идната неделя в София ще се състои Национално съвещание на АБВ с участието на актив от цялата страна. "На него ще бъдат ясно представени задачите, които АБВ си поставя за предстоящите извънредни парламентарни избори. Аз мисля, че никой няма съмнение, че ще има извънредни парламентарни избори", коментира Петков и допълни, че на съвещанието ще бъдат представени още задачите, които АБВ си поставя за Националната конференция на 28 юни 2014г., чиято роля е да бъде един подготвителен форум към учредяването на Политическа партия АБВ през септември.

"На 28 юни ще представим на нашия актив и проекта за Програмната декларация, както и проекто-устава на партията, и проекта за политическата платформа на ПП АБВ", каза Румен Петков и уточни, че в рамките на проекто-устава ще започне изграждането на общински и областни структури с което ще започне и създаването на организации, които да имат териториален характер и те да събират хора по интереси. Той посочи, че възможност да се включат ще имат представители на лекарското съсловие, интелектуалците, бизнеса, спорта.

"Ивайло Ценов - член на клуба сподели, че в резултат от показаните резултати на АБВ на евроизборите е станало ясно, че АБВ се нуждае от създаването на такъв клуб, в който са добре дошли всякакви хора, без ограничения на възраст и пол. "Тук няма йерархия и се чува думата на всеки един член", каза Ивайло Ценов. Той уточни, че участниците в клуба са към момента 14 предимно млади хора, които не са били свързани до сега в никакви политически формации.
Създаденият клуб на АБВ в Плевен е втори в страната, след клуба в Пловдив.