Първият випуск на факултет „Здравни грижи” ще получи дипломите си
Първият випуск на факултет „Здравни грижи” ще получи дипломите си / netinfo

Тържествена церемония по връчване на дипломите на абсолвентите от специалностите „Медицинска сестра” и „Акушерка” ще се проведе в Телекомуникационния ендоскопски център при Медицински университет Плевен. Това е първият випуск за най-младия факултет в структурата на МУ Плевен и втори по ред за образователно-квалификационна степен „бакалавър”, уточняват от пресцентъра на учебното заведение.

Факултет „Здравни грижи” е разкрит с Решение на Народното събрание от 16 октомври 2008 год. Завършващите 49 медицински сестри и 21 акушерки са започнали обучението си в медицинските колежи в градовете Плевен, Велико Търново и Русе преди 4 години. От миналата година, със създаването на новия факултет, те стават негови възпитаници, а сега и първите му дипломанти.

Средният успех на випуска за специалност „Медицинска сестра” е много добър 4,78, а за специалност „Акушерка” - много добър 5,09. В специалност ”Медицинска сестра” има шест дипломанти с отличен успех, като първенец е Ренета Йорданова Николова с успех отличен 5,70. За специалност „Акушерка” отличниците са пет, като първенец е Зорница Ангелова Драганова с успех Отличен 5,81.

Това е и випускът, който първи ще получи дипломи с холограмни стикери, в съответствие с новите нормативни изисквания на Министерството на образованието, младежта и науката.

Тържествената промоция започва в 10.30 часа на 5 ноември в зала „Амброаз Паре”.