Първи по рода си курс по уникондилно ендопротезиране на колянна става провеждат в ТЕЛЕЦ
Първи по рода си курс по уникондилно ендопротезиране на колянна става провеждат в ТЕЛЕЦ / dariknews.archive

За първи път в страната в Телекомуникационния ендоскопски център в МУ-Плевен се провежда интензивен курс по уникондилно/частично/ ендопротезиране на колянната става за ортопеди от цялата страна. Курсът е организиран в рамките на два дни - 4 и 5 юни 2015 г. и включва излъчване на две операции на живо от операционния блок на УМБАЛ „Д-р Георги Странски", които ще се извършат от проф. д-р Аспарух Аспарухов - декан на Факултет „Медицина" в МУ-Плевен.

Това е предвидено в програмата след официалното откриване на курса на 5 юни, петък, от 9:00 часа в зала „Амброаз Паре".

След сесията "Хирургия на живо", обучителният курс ще продължи с теоретична част. Един от видните лектори е доц. д-р Пламен Кинов, ръководител на Клиниката по ортопедия и травматология към УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ". Българските и чуждестранните студенти на МУ-Плевен са поканени за участие в курса, срещу което ще получат сертификати с кредити.

Първи по рода си курс по уникондилно ендопротезиране на колянна става провеждат в ТЕЛЕЦ
netinfo

През м. октомври 2015 г. за пореден път в Медицински университет - Плевен ще се проведе и курсът по първично и ревизионно ендопротезиране на колянната става с международно участие за Централна и Източна Европа, който ще включва практическа сесия и Хирургия на живо.