/ dariknews.archive
Да се проведе процедура за възлагане на обществен превоз на пътници по автобусната линия Плевен-Беглеж, с утвърдени маршрутни разписания от Общинска транспортна схема от квотата на Общината, реши Общинският съвет на Плевен.

МОСВ отпуска 390 млн. лв. на общини за екологично чист градски транспорт

Решението е във връзка с изтичане срока на договора за обществен превоз по посочения маршрут, сключен през от октомври 2014 г., поясни на редовната пресконференция след заседанието председателят на Общинския съвет Мартин Митев.  

„Съгласно Наредба №2 за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси, издадена от Министерството на транспорта и съобщенията, Общинският съвет възлага превозите по автобусни линии след проведена процедура по Закона за обществените поръчки и в съответствие с Регламент на Европейския парламент и на Съвета от октомври 2007 г., относно обществените услуги за пътнически превоз с железопътен и автомобилен транспорт.

Нов социален проект за патронажна грижа стартира Община Плевен

В изпълнение на Наредбата Община Плевен, като възложител по договора, уведомява 6 месеца преди изтичане на срока му Общинския съвет в качеството му на орган, утвърдил маршрутното разписание.

В случая с линията Плевен-Беглеж, договорения срок е до 31 октомври тази година“, информира Мартин Митев. Срокът на новия договор с избрания за изпълнител ще бъде 5 години, колкото е максимално допустимият по Закона за обществените поръчки.