Провериха пожарната безопасност в обектите, свързани с изборния процес
Провериха пожарната безопасност в обектите, свързани с изборния процес / archiv.DarikNews

За осигуряване пожарна безопасност по време на подготовката и провеждането на изборите за народни представители за Народно събрание на 12.05.2013 г., структурните звена при ОУПБЗН - Плевен извършиха проверки в обектите, свързани с изборния процес (помещения и сгради, в които са обособени изборни секции, помещения за съхранение на изборните книжа). Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Плевен.

При проверките основно внимание бе обърнато на създадената организация за пожарна безопасност, осигуряването на условия за успешна евакуация, изправността на електрическите инсталации и съоръжения, изправността и наличието на уредите и съоръженията за първоначално пожарогасене, осигурените условия за успешно пожарогасене.

Във връзка с осигуряване на пожарна безопасност на избирателните секции, както и за спазване на конкретни изисквания, касаещи пожарна безопасност са изпратени писма с превантивен характер до председателя на РИК-Плевен с копие до председателите на СИК и до ръководителите на обекти, в които са обособени избирателни секции.

На членовете на СИК от страна на службите за ПБЗН при ОУПБЗН - Плевен бе проведен инструктаж по въпросите, свързани с осигуряването на пожарна безопасност в деня на изборния процес.

Извършена е проверка на пожарната техника, намираща се на оперативно дежурство и резерв, както и на свързочните средства. Съставът, осъществяващ пожарогасене и спасителна дейност, е проучил оперативната обстановка, начините на водоснабдяване и пътищата за достъп.