Те се опасяват, че ще ги глобяват за липса на винетки в населените места
Жители на плевенски села излязоха на протест срещу тол системата, предава NOVA. Те са недоволни от разположението на камерите, засичащи автомобилите в населените места и смятат, че ще бъдат снимани и глобявани без да излизат от селата си.

В първия ден с тол системата са закупени над 10 000 маршрутни карти

Те се заканиха да блокират важни пътища - Плевен-Русе, край с. гривица и Плевен-Ловеч, край Брестовец. „Жителите на 8 населени места не желаят да има винетка до тях. Искаме яснота.

Хората се информират по социалните мрежи и по камерите, които са сложени точно на табелата за Брестовец. Те смятат, че устройствата снимат за винетка и ще получат актове.

Тол системата вече е факт

Лошото е, че камерата е сложена точно на табелата, а хората, които искат да стигнат до имотите си, трябва задължително да минат под нея”, обясни Радослав Иванов, председател на Сдружението на българските общини.

Представителят на БГ тол Даниел Йорданов потвърди, че има камера, разположена в рамка над село Брестовец. „Тя е разположена в населено място, поради което снимките, които се генерират от нея, няма да бъдат използвани за издаване на електронни фишове”, успокои той и допълни, че хората, които пътуват по отсечката трябва да имат електронна винетка.

Нанков: Тарифата на тол системата у нас е най-ниската в Европа (ВИДЕО)

Областният управител на Плевен Мирослав Петров обясни, че към този момент няма  постъпки за изключване на пътя от републиканската мрежа. „Това става с решение на общинския съвет”, уточни Петров.
nova.bg