sad
sad / dariknews
Пресцентърът на Прокуратурата на Република България предоставя следната информация за образуваните досъдебни производства и преписки за проверка по сигнали за престъпления против политическите права на гражданите, във връзка с изборите за членове на Европейски парламент:
Към 11.00 часа в изборния ден в страната  са образувани 15 досъдебни производства за престъпления против политическите права на гражданите, от които едно е прекратено поради липса на доказателства за извършено престъпление. Останалите 14 производства са образувани в районните прокуратури в Бургас, Сливен /2/, Елена, Павликени, Провадия, Търговище /2/, Велинград, Казанлък, Козлодуй, Перник, Айтос и Плевен, информират от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.
По разследваните производства няма привлечени обвиняеми лица.
Образувани са и 2 досъдебни производства за посегателства върху помещения, ползвани от политически партии, като в Добрич районната прокуратура е внесла обвинителен акт след проведено бързо производство. Обвинението касае умишлено счупване на витринни стъкла на партиен клуб.