/ МУ-Плевен
Проф. Пламен Джуров ще бъде специален гост на церемонията по изпращане на новия випуск млади лекари в Плевен, съобщиха от Медицинския университет в града, предава БТА.

Денят на народите в МУ-Плевен представя 11 националности на 9 ноември

Той е поканен от ръководството на висшето училище да изнесе академичното слово пред 40-тия випуск. Маестро Джуров, който е известен композитор, диригент и общественик, професор в Националната музикална академия, е започнал като млад диригент в Плевенската филхармония.

Започва Международна студентска научна конференция, част от юбилейните събития в МУ-Плевен

Всяка година академичното ръководство на университета в Плевен кани специален гост с дългогодишна успешна кариера в определена област, който, съобразно опита си в живота и професията, дава свои напътствия към младите лекари, поясниха от организаторите на събитието.

Вицепремиерът Томислав Дончев посочи МУ-Плевен като успешен пример за съчетание между наука, образование и здравеопазване

Факултет "Медицина" завършиха 6-годишен курс на обучение на български език 80 абсолвенти от Сърбия, Украйна, Македония и България. Те постигнаха много добър среден успех, 29 от тях - отличен, а двама са пълни отличници.

Започва ХI-ти Европейски Конгрес по роботизирана хирургия под егидата на МУ-Плевен

Тържествената промоция на Випуск - 2019, ще бъде на 2 декември, от 11.00 часа в аудитория "Магнум" на Втора клинична база.
БТА