Предупреждават за обилни валежи в Ловеч и още шест области в страната
Предупреждават за обилни валежи в Ловеч и още шест области в страната / dariknews.archive

През следващото денонощие валежите в страната ще продължат. През нощта срещу петък по-значителни ще са те в Северозападна България. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток.

В петък и през нощта срещу събота значителни валежи ще има в Централна България. Ще има и гръмотевици. В западните райони вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север-северозапад, в източните ще остане умерен, от изток. Максималните температури ще са в широки граници - от 17 градуса в Северозападна България до 26 градуса - в южните и източните райони на страната. В Плевен се очаква максимална температура от 21 градуса.

В шест области в страната е обявен жълт код заради очаквани обилни валежи. Предупреждението е в сила за областите Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Ловеч, Габрово и Велико Търново. На места се очаква да паднат до 35 л/кв.м.

Атмосферното налягане ще бъде около средното за месеца и през деня няма да се променя съществено.

Над планините ще бъде предимно облачно. Ще има валежи, значителни към края на деня и през нощта срещу събота в Родопите и Централна Стара планина. Очакват се и гръмотевици. Ще духа предимно слаб южен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 16 градуса, на 2000 м - около 10 градуса.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще има превалявания, главно по южното крайбрежие. Ще продължи да духа умерен източен, по-късно през деня - североизточен вятър, и вълнението на морето ще е умерено - 3-4 бала. Максималните температури ще са в интервал 24-25 градуса, толкова ще бъде и температурата на морската вода.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg