/ dariknews.bg
На три етапа ще се извърши ремонтът на отсечка от ул. „Цар Борис III“ – една от 16-те улици в Плевен, които ще бъдат ремонтирани с европейски средства за над 10 млн лева.

Поетапният ремонт се налага поради натовареността на отсечката между Дом на книгата и МОЛ-а в центъра на Плевен, която включва и късата отсечка от ул. „Коста Хаджипакев“, която достига до Пешеходната зона.

"Там има и друг проблем, тъй като за да се направи ремонта е необходимо първо ВиК да подмени водопроводната система", поясни кметът на Плевен Георг Спартански.

„Понеже изпълнението ще стартира на 1 април, мислим да направим ремонта на три части, защото е в идеалния център на града и въпреки, че е малкае много експлоатирана улица, а и освен това движението е еднопосочно.

Идеята е да се затвори до края на оградата на Музея, от Вик да сменят тръбите от светофарите до ул. „Коста Хаджипакев“, след което да се изпълнят дейностите по асфалтирането и подмяната на бордюрите", обясни кметът Спартански.

След това ще последва затваряне на отсечката до МОЛ-а и последно ще бъде направен ремонта и на отсечката на ул.“Коста Хаджипакев“ пред Авис Медика.
Георг Спартански припомни, че работата по асфалтирането с евросредствата ще започне от 1 април и до тогава от ВиК ще трябва да сменят тръбите в първия участък.