/ dariknews.bg
"ДФСГ“Интелект“ е училище, което си поставя високи цели и сме едно от двете иновативни училища в Плевен и това означава, че ние се стремим да предоставим една наистина съвременна образователна услуга на младите хора. Работим и по много други проекти – международни и национални така, че тази модена сграда ще отговаря на нашите наистина високи цели, които си поставяме“.
Това каза директорът на ДФСГ“Интелект“ в Плевен Емил Райков преди да бъде направена първата копка, свързана с основното ремонтиране на сградата на елитната плевенска гимназия.

Той благодари на Община Плевен за бързата реакция и включването на общинското училище в проекта, както и на фирмата-изпълнител, която вече работи по заложените дейности.

dfsg intelekt
dariknews.bg

Реновирането се извършва по проект „Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ДФСГ„Интелект“-град Плевен“ по договор за БФП № BG16RFOP001-3.002-0035-C01 от 13.12.2016г., финансиран  по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 г. , съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Официалната церемония се извърши в присъствието на Милен Яков, заместник-кмет „Финанси и икономика” на Община Плевен; арх. Невяна Иванчева – заместник-кмет „Териториално развитие”, Павлина Станчовска, ръководител на проекта; Емил Райков – директор на ДФСГ „Интелект“, както и останалите членове от екипа по проекта.

dfsg intelekt
dariknews.bg


Интервенциите по проекта включват цялостно обновяване на образователната институциия (включително прилежащите дворни пространства). Ще се осигури достъпна среда до и в сградата на образователната институция, ще се проведат мероприятия по вертикалната планировка на ДФСГ „Интелект“, целящи ремонт и възстановяване на оградите на дворното пространство в т.ч. тези на игрища.

dfsg intelekt
dariknews.bg


Стойността на проекта възлиза на 1 399 992,00 лв., представляващи 100% безвъзмездна финансова помощ, а общата му продължителност е 30 месеца.

dfsg intelekt
dariknews.bg

dfsg intelekt
dariknews.bg