Плевен също отбелязва Международния ден на интензивното ходене
Плевен също отбелязва Международния ден на интензивното ходене / netinfo

Община Плевен съвместно с Българската асоциация „Спорт за всички” и Министерството на физическото възпитание и спорта призовават гражданите на Плевен да отбележат заедно Международния ден на интензивното ходене – 17 октомври. Тази година инициативата ще се проведе ден по-рано, на 16 октомври. Началото е в 11.00 часа днес от спирка „Моста” на входа на парк „Кайлъка”. От пресцентъра на общинската администрация уточняват и че в проявата ще се включи кметът Найден Зеленогорски и част от неговия екип.

Международният ден на интензивното ходене се провежда в рамките на програмата „Спорт за всички”. В световен мащаб тя се организира от Международната асоциация спорт за всички и се провежда всяка година през октомври от 1992 насам. В България събитието ще се състои за 17-и пореден път, тази година - под патронажа на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. Идеята на подобни прояви е да бъдат привлечени повече хора – без значение от възрастта, за системни занимания с ходене за здраве.

Доказано е, че ходенето спомага за поддържане на добра кондиция, работоспособност и дълголетие и е профилактично средство при сърдечно-съдови заболявания. Кампанията има за цел да популяризира здравословния начин на живот.