/ dokosni dagata
Събитието е под патронажа на Председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев
На 22 февруари, четвъртък, от 14:00 часа  в зала "Плевен" на Областна администрация ще се проведе информационна среща под надслов "Запознай се с диабета".

Събитието се организира от д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация "Докосни дъгата" и Даниела Илиева, председател на сдружение "Диабет Плевен". Проявата е под патронажа на Председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев, който ще открие форума.

Информационният ден е насочен към кметове, председатели на Общински съвети, директори на детски градини и училища, учители по физическо възпитание, треньори и президенти на клубове от Плевен и региона.

Целта на събитието е да бъде представена най-актуалната информация за диабета и спорта пред образователните и спортните специалисти и общински администрации.

За целта, водещи специалисти в областта ще презентират и дискутират ключови теми, сред които "Какво е диабет тип 1", "Диабет и необходимостта да спортуваш", "Диабет - контрол и качество на живот"; "Детски и младежки диабет(психо-социални параметри)", "Диабетът и проблемите на родителите на деца с диабет", "Променящ се диабет - информираност", "Първи стъпки в превенцията на Диабета", "Препоръки към спортуващите активно" и "Спортни постижения на хора с диабет тип 1"

Официални гости на информационната среща "Запознай се с диабета" в зала "Плевен" ще бъдат Асен Марков, главен секретар на Министерството на младежта и спорта, представители на президентството и министерството на здравеопазването, Александър Славков - президент на федерацията по шотокан карате до, д-р Росица Стойчева, Център за алтернативна терапия при диабета-Варна.