Отличиха 12-годишна плевенчанка с „Най-добър футболист
Отличиха 12-годишна плевенчанка с „Най-добър футболист / internet

Националният селекционер Любослав Пенев, награди победителите в 13-ото издание на програмата „Децата и футболът", която се организира от Асоциацията на българските футболисти със съдействието на БФС.

За първи път в 13-годишната история на програмата, тази година има и отличено момиче. Това е Десислава Димитрова от "Плевен - Атлетик", която тренира при Сотир Пецанов. Пореден талант представи също и треньорът Антим Паральов от „Розова долина" - Казанлък - техничния полузащитник Емилиян Кулеков.

Тази година турнирите обхванаха деца, родени през 2000-а година. Турнирите традиционно се провеждат на регионален принцип и трябва да обхванат отбори, които не участват в държавни или регионални първенства.

Любослав Пенев беше част от звездите на българския футбол, които връчиха наградите на 12-годишните деца, между които и Десислава Димитрова от Плевен, която беше удостоена с наградата „Най - добър футболист".  Наградите бяха раздадени и от капитана на ЦСКА, Тодор Янчев, съотборникът му Мишел Платини, Кристиян Добрев от Локомотив (София), Пламен Илиев от Левски, както и президентът на асоциацията Дончо Донев.