От Пътното призоваха за сериозно отношение към зимното оборудване
От Пътното призоваха за сериозно отношение към зимното оборудване / archiv.DarikNews

По повод въведеното от 15 ноември зимно поддържане на републиканска мрежа в страната инж. Ивайло Денчев - началник на Пътно управление-Плевен припомни, че това означава 24 часово дежурство за подаване на информация от 16-те опорни пункта в областта към дежурните служители, работещи с техниката за почистване на пътищата.

128 са машините, с които разполага Пътно управление - Плевен като към момента 111 са в пълна готовност, а на 17 се извършват ремонти, които трябва да приключат до края на 27 ноември.

Инж. Ивайло Денчев каза, че взаимодействието с органите на полицията е много добро - нещо много важно при зимни условия. Чрез медиите, той отправи призив към гражданите да обърнат сериозно внимание на състоянието на зимните си гуми, акумулатори и всички важни компоненти, за да не се допускат изненадващи аварийни ситуации по пътищата.

Най-много сняг тази сутрин е имало в района на град Левски, който е бил между 5 и 10 см. Единственото място, където е имало проблем с придвижването е в участъка между селата Въбел и Любеново и разклона от Въбел за Драгаш воевода, където обичайно има силен вятър и се образуват снежни натрупвания, които днес са достигали на места от метър до метър и половина. В района на село Любеново днес необорудван автомобил е препречил пътя. За мястото е изпратен роторен снегорин, за да разчисти натрупания сняг.

Ивайло Денчев каза, че дори когато няма силен снеговалеж, машините опесъчават пътищата с превантивна цел.