От понеделник Булгаргаз спира подаването на природен газ към Топлофикация Плевен
От понеделник Булгаргаз спира подаването на природен газ към Топлофикация Плевен / netinfo

В 8 часа на 22 септември „Булгаргаз” ще спре нормалното подаване на природен газ към „Топлофикация Плевен”. Това стана ясно от изпратеното по факс в 17.00 часа днес писмо от изпълнителния директор на „Булгаргаз” – Димитър Гогов, съобщават от пресцентъра на дружеството.

„За съжаление предложенията, които правите, не са приемливи за нас с оглед на това, че дружеството ни се нуждае от изключително спешни постъпления на парични средства, за да може да извърши своевременно плащанията към своите доставчици, което ще гарантира текущите доставки на природен газ към потребителите в страната”, е написано в писмото от „Булгаргаз”.

Според данните в него, от 8 часа на 22 септември „Булгаргаз” ще подава към „Топлофикация Плевен” 6 хил. куб.м природен газ на денонощие, а нормалната консумация на топлоцентралата е 8 хил.куб. м на час. Цял ден продължиха преговорите между „Булгаргаз” и собственика на трите топлофикации в Плевен, Враца и Бургас.

Днес от плевенското дружество преведоха 61 хил. лв. на доставчика на природен газ и така задължението на топлоцентралата намаля до 3 млн. 161 хил.лв.