С мярка за неотклонение "задържане под стража" остава обвиняем за убийството на 16-годишното момче край Кнежа, след като Великотърновският апелативен съд остави без уважение искането му тя да бъде изменена в домашен арест, съобщиха от обвинението.

Оставиха в ареста задържаните за убийството на 16-годишното момче край Кнежа

Становището на прокуратурата бе, че жалбата е неоснователна и лицето трябва да остане с най-тежката мярка за неотклонение. Той е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство на Окръжна прокуратура-Плевен за това, че на 29 ноември в землището на Кнежа, в съучастие с друг мъж, умишлено умъртвил 16-годишено момче.

Престъплението, за което мъжа е привлечен в качеството на обвиняем, се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Извършеното деяние се отличава с висока степен на обществена опасност и последвалите умъртвяването действия за укриване на тялото на жертвата и прикриване на извършеното престъпление.

Жестоко убийство на 16-годишно момче край Кнежа, има заподозрени (ВИДЕО)

Поради това, Апелативен съд-Велико Търново прие, че са налице предпоставките за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо обвиняемия и  потвърди определената от Окръжен съд-Плевен мярка, като правилна и законосъобразна.

Определението на Апелативен съд-Велико Търново не подлежи на обжалване. Другият обвиняем по същото досъдебно производство е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража" от Окръжен съд-Плевен, която не е обжалвана пред апелативната инстанция.