Състав на съда в Плевен остави в ареста двамата обвиняеми за убийството на непълнолетния младеж от Кнежа, съобщиха от обвинението.

Жестоко убийство на 16-годишно момче край Кнежа, има заподозрени (ВИДЕО)

Задържани за тежкото престъпление са двама мъже на около 20 години. Те са от Бяла Слатина и, според изнесените на 2 декември на пресконференция данни от разследващите, са пребили жестоко непълнолетния след възникнал конфликт в автомобила, в който тримата са се возили в нощта на 28 срещу 29 ноември.

Високата обществена опасност на престъплението, характеризиращо се с брутална жестокост и абсолютно пренебрежително отношение към неприкосновеността на чуждата личност, както и последвалите деянието действия, извършени от двамата обвиняеми, по укриване на тялото, са сред мотивите на съда, довели до вземане на най-тежката мярка за задържане.

От събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност.

Разкриха подробности за жестокото убийство край Кнежа

Обвинението е за престъпление, за което е предвидено наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода, поради което е налице реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат престъпление.

Определенията на съда не са окончателни. Те могат да бъдат обжалвани пред Апелативен съд-Велико Търново. В случай на постъпила жалба или протест, делото пред горната инстанция е насрочено за 10 декември, от 10:00 часа.
БТА