Още 30 абитуриенти подпомага Националното сдружение на сираците тази година
Още 30 абитуриенти подпомага Националното сдружение на сираците тази година / dariknews.archive

На среща с медиите в пресклуба на БТА в Плевен, председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов съобщи, че и тази година се подготвя "Фестивал на красотата" в Плевен, с който ще бъдат подпомогнати абитуриенти в неравностойно положение.

Фестивалът ще се състои в дните преди 24 май 2016 г. като тази година целта на сдружението е да бъдат подпомогнати 30 абитуриенти.

Слави Михайлов обясни, че народният представител Владислав Николов, под чийто патронаж се провежда за втори път инициативата, ще се включи като ще подари на шест абитуриенти костюми за празничната вечер. Председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев също ще подпомогне трима зрелостници от слаби семейства.

Освен това кметовете на общините Никопол, Пордим, Белене и Кнежа също ще се включат в благородната инициатива. Две момичета от завършващите тази година ще получат тоалетите си от плевенски бутик, съобщи собственичката Мариана Славова.

При положение, че всъщност вече са осигурени тоалети за 15 зрелостника е твърде възможно общият брой на абитуриентите, получили подкрепа за прекрасния им празник да надвиши 30, сподели Слави Михайлов.

Той добави, че в тази връзка в Плевен ще бъде организирана спортна среща по Американски футбол, в която ще участват два отбора от София - "Софийските мечки" и Спортен клуб "Булдозер тийм".
Освен това ще бъде организиран и концерт с участието на Деси Добрева и други поп изпълнители, съпричастни на каузата.

За двете събития е предвиден вход на символична цена като средствата ще отидат за организацията на абитуриентската вечер.

В срещата участваха още Николинка Крумова - координатор на НССБ за Плевен, секретарят на Община Пордим Вацка Хорозова и бизнесдамата Марияна Славова.