/ Getty Images
Окръжна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу трима за държане на наркотични вещества. Обвинението срещу тях е за това, че на 11 октомври 2017 г., без надлежно разрешение по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, в Ловеч, жена разпространила и на второкласен път II-35 на входа на Плевен, те държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 5613 милиграма метадон алкалоид сол на стойност 70,72 лева.

Предадоха на съд рецидивист, набирал непълнолетни с цел проституция

Жената работила в клиника в Ловеч, като част от трудовите функции били да раздава срещу подпис високорискови наркотични вещества на пациенти на лечебното заведение (терапевтична доза). Двама били включени в метадоновата програма.

Румънски гражданин, причинил катастрофа със загинали и ранени отива на съд  

По време на посещенията си в клиниката двамата изградили отношения на доверие с работещата там жена. На 11 октомври 2017 г. обвиняемата предоставила  на двамата полагащите им се дневни дози метадон, но освен тях им дала и още 5613 милиграма метадон алкалоид сол, които двамата и имали намерение да продават на зависими от наркотици лица в Плевен. След това двамата си тръгнали.

По пътя за Плевен те били спрени за проверка от служител на Второ РУП-Плевен, при която се установило наличието на наркотик. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.