Община Плевен се включва в кампанията за Световния ден за борба със СПИН
Община Плевен се включва в кампанията за Световния ден за борба със СПИН / archive.dariknews

Община Плевен с включва в кампанията, свързана с отбелязването на 1 декември - ветовният ден за борба със СПИН с поредица от мероприятия.

Екипи доброволци от БМЧК и ч-ще „Лик" ще раздават информационни материали и презервативи на младите хора в централните части на града и ще отправят послания за ограничаване на рисковото сексуално поведение сред младите хора.

Изнесен кабинет за анонимно и безплатно изследване за СПИН беше проведен на 27 ноември в ГПЧЕ-Плевен, а в дните от 28 ноември до 1 декември, кабинетът ще бъде в МУ-Плевен като в програмата е включено провеждане на беседи и попълване на анкети от специалисти от РЗИ-Плевен.

Във всички плевенски училища се провеждат мероприятия, свързани със Световния ден за борба със СПИН. Изработват се информационни табла, плакати, постери, символни лентички, тематични кътове.

Освен това в мероприятията са включени бързи тестове за ХИВ/СПИН и консултации на лица, употребяващи венозно наркотици /УВН/, извършвани от представители на Фондация „Социални и здравни алтернативи".