Община Ловеч се включи в националната кампания „Пази детето”
Община Ловеч се включи в националната кампания „Пази детето” / netinfo

Община Ловеч се включи в четвъртия етап на националната кампания за намаляване на жертвите на пътя сред децата „Пази детето”, съобщи кметът Минчо Казанджиев. Поставени са указателни табели на входовете на големите училища в Ловеч - Природоматематическа гимназия, ГЧЕ „Екзарх Йосиф І”, СОУ „Св. Климент Охридски”, СОУ „Тодор Кирков”, СОУ „Панайот Пипков”, ОУ „Васил Левски”, ОУ „Проф. Димитър Димов”, ОУ „Христо Никифоров”, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в село Александрово.

Табелите призовават родители, шофьори, учители към солидарна отговорност за сигурността и безопасността на децата в училище и на пътя. Децата без един или без двама родители, които учат в училищата, включени в кампанията „Пази детето”, ще получат безплатна застраховка „Злополука”, информира още кметът Минчо Казанджиев. Изработени са и ще бъдат разпространени информационни брошури с най-важните съвети към децата и родителите, както и с информация за ползите от застраховката на семейството.

Организаторите се надяват, че кампанията ще допринесе за повишаване безопасността в училището и на улицата и възпитаване на младото поколение в дух на дисциплина и отговорност.