Обществен фонд „Читалища засилва работата с малките населени места
Обществен фонд „Читалища засилва работата с малките населени места / dariknews.bg

Председатели и секретари на над 40 читалища от Плевенска област участваха в традиционната годишна среща на Сдружение „Плевенски обществен фонд - Читалища", която се проведе в конферентната зала на сграда „Гена Димитрова".

В доклада си пред присъстващите изпълнителният директор на фонда Даниела Димитрова направи кратък анализ на свършеното през изминалата година и на предстоящото през 2013-та. Асоциирани членове на фонда вече са община Долна Митрополия и община Левски, заедно с читалищата на тяхната територия, стана ясно на форума. В него ще се включи и община Долни Дъбник с взето вече решение на Общинския съвет.

През 2013 година най-голямата нестопанска организация на територията на Плевенска област ще работи, заедно с читалищата от областта, върху нови 8 проекта, финансирани от структурните фондове на Европейския съюз, както и от Уницеф, фондация „Америка за България", Швейцарската програма и други донори.

„През януари стартираме два нови проекта, свързани с професионалната квалификация на безработни млади хора, както и с обучението и гарантираната работа на младежки координатори във всички общини от Плевенска област", заяви изпълнителният директор на фонда Даниела Димитрова.