Областната управа, УМБАЛ и ГЕРБ подкрепиха акцията „ Да почистим Плевен
Областната управа, УМБАЛ и ГЕРБ подкрепиха акцията „ Да почистим Плевен / archiv.DarikNews

Областна управа, УМБАЛ - Плевен, и ПП ГЕРБ подкрепиха акцията на кмета проф. д-р Димитър Стойков „Да почистим Плевен".

Тя стартира на 31 март от 10 часа и вече обедини стотици желаещи да се включат. В събота екипът на Областната управа ще почисти парк „Кайлъка". Към тях се присъединяват ученици от Младежкия градски парламент, студенти от локалната организация на Асоциацията на студентите медици в България и служители от „Пожарна безопасност и защита на населението".

Активистите на ГЕРБ ще се погрижат за Скобелевия парк, а медиците от УМБАЛ ще разчистят района на болницата ден по-рано.
Общинските служители и мобилни ученически групи ще поемат основната част от града. В събота преди обед Плевен ще бъде обхванат от седем "лъча", които ще бъдат почиствани едновременно.
Окръжният аграрно-промишлен комплекс, Музей "Цар Освободител Александър II", Каскадата и Градската градина оформят първия участък за почистване; площад "Македония", улица "Иван Вазов", градинката до УМБАЛ и улица "Панайот Волов" - втория, а улица "Стоян Михайловски", бул."Европа", газ-станция до блок 423, училище "Интелект", улица "Трите бора", магазини "Европа" - до улица "3-ти март" е третият "лъч".
Четвърти "лъч" представлява входа за "Сторгозия" откъм Стара гара, "Penny Market" и параклиса към моста за "Сторгозия", петият - пътят към Панорамата, Скобелев парк, до подножието на паметник "Майка България".
Шести „лъч" е с маршрут - ул. „Сан Стефано", Кауфланд и жк „Кайлъка", а седмият от жк „Воден" до ул. „Георги Кочев".
На 26 места по улиците на града ще бъдат поставени допълнителни контейнери за събраните отпадъци на 31 март. Тяхното местоположение ще бъде обозначено на сайта на Община Плевен.